Начало / За мен

За Bella C

Bella C

Bella C

Bella C е пианистка, певица и артистка от висока класа. Свири на пиано, а вълшебният ѝ глас се носи из цяла Европа от близо четвърт век. Феновете, клиентите и партньорите ѝ я подкрепят още от началото на 90-те години до сега. От Индия до Китай, от Америка до Европа, Bella C е обичана и уважавана заради изключителния си талант и музикални качества. Свири в телевизионни и радио шоута като „Изкуство на лед“ (Art On Ice) и песенния конкурс „Евровизия“, но също така има участия и на много частни събития. Сватби, рождени дни, бизнес семинари, търговски панаири, модни панаири, коктейли и вечери.

През 2016 г. е финалистка в песенния конкурс „Евровизия“, като представлява Швейцария. Печели 2-ро място и сърцата на швейцарската публика. Bella C не е само музикантка, - тя е и актриса. Почти две години обикаля на турнета в Швейцария и Германия с театралната комедия „Pension Schöller“. Представя се изключително успешно в „Milllowisch Theater“ в Кьолн.

Bella C

Bella C се чувства като у дома си само на едно място

и това е сцената. Увереността ѝ на сцената си проличава веднага и се дължи на дългогодишната ѝ изпълнителска дейност. Знае как да внесе прекрасна атмосфера и положителни емоции. Изумително е колко сила и енергия има в това българско момиче. Сама на сцената тя звучи като хор от петима. Професионално и приятелско отношение. Прекрасна певица, безупречна пианистка и красива жена. Идеалното съчетание и най-добрият избор на музика за вашето събитие.

Bella C (Борислава Шишкова) е родена в Ямбол (България).

Започва уроци по пиано на 5-годишна възраст. Година по-късно - е първият ѝ урок по пеене. Завършва класическото си образование, като междувременно започва да пее в група. Почти на 15-годишна възраст Bella започва да развива репертоара си. Наред с музиката Laby B започва актьорската си дейност. Почти цяла година е на турнета из България, като играе в театъра с някои от най-известните български актьори.

Bella C

На 17 Bella напуска България.

Пътят към Кипър е отворен за таланта ѝ. Свири там 3 години почти без почивка. Въпреки че е млада и неизвестна, печели интереса на мениджър от Германия. Следват нови контакти в Скандинавия, Франция, Италия, Китай и Швейцария. През 1999 г. отива в Цюрих и се влюбва в града. Пътува из Европа, взема участия в различни събития и партита, но винаги се връща в Швейцария. Най-накрая решава да уседне там. И сега, вече почти 20 години, Bella C обикаля из красивата Швейцария и забавлява хората. Добре известна е, а името ѝ е начело в класациите на изпълнителките в Швейцария.

Bella C – когато талантът се съчетае с красота!

Награда

През 2019 г. Bella печели награда за най-добър глас. От Schaffhausen много я харесват.

През 2020 г. Lady B отваря нова страница в живота си.

Започва да композира песни на родния си български - език. Създава повече от 40 прекрасни вълнуващи мелодии, които я правят известна в България и в цял свят. Песните ѝ стават хитове от Австралия до Китай, от САЩ до Европа. Българите в цял свят се затрогват от текстовете, мелодиите и прекрасния глас на талантливата дама.

Новият ѝ български албум „Скитница“ излиза през май 2022 г. Наличен е в Spotify, Apple Music, Amazon, Tidal, ITunes и навсякъде в интернет.

През 2022 г. Bella приема предизвикателството да се снима в епизодична роля във филм, продуциран от известния американски продуцент Роман Полански. Предизвикателствата и новите идеи са силата на тази изключителна жена.

Bella C продължава да се развива

Книга със 100 прекрасни стихотворения, написани от Bella C на български език, ще излезе през 2023 г. Пътят е пред нея за нови идеи за песни и събития.

Фен клубът ѝ се разраства, а феновете ѝ са завладени от силата, сърдечността и добротата на тази изпълнителка.

Bella силно вярва в Бог и знае, че само с Божията помощ може да продължи да пее и да прави хората щастливи с талантите си.

Обратно горе